Választások a Romániai Írószövetség Marosvásárhelyi Fiókjánál

A Romániai Írószövetség Marosvásárhelyi Fiókja, 2023. március 25-én tartotta ötévente sorra kerülő választási közgyűlését, délelőtt 10 órától Marosvásárhelyen. A tagok szavaztak a Romániai Írószövetség elnökéről, és megválasztották a Marosvásárhelyi Fiók elnökét, valamint a Vezető Bizottságot. Bukarestből Nicolae Manolescu, jelenlegi elnök és jelölt is egyben a következő 5 éves mandátumra, Doru-Viorel Ciucescu elnökjelölt, Gabriel Chifu, Traian Dobrinescu, Horia Gârbea, Irina Horea, Cristian Pătrășconiu, Răzvan Voncu, Varujan Vosganian, vezetőségi tagok vettek részt a gyűlésen.

A közgyűlést Varujan Vosganian az Írószövetség alelnöke vezette.

A jelenlevők meghallgatták a Romániai Írószövetség elnökének és a Marosvásárhelyi Fiók elnökének tevékenységi beszámolóját az elmúlt 5 éves mandátumról. Utána pedig az országos elnökjelöltek programját halhatták a jelenlevők (Nicolae Manolescu, Doru-Viorel Ciucescu), melyet megbeszélések, vélemények követtek.

A közgyűlés második felében az írószövetség jelenlevő tagjai titkos szavazással  választották meg a következő mandátumra (2023-2028) a Marosvásárhelyi Fiók elnökét és a Vezető Bizottságának tagjait. Az Írószövetség Marosvásárhelyi Fiókjának elnöke továbbra is Markó Béla, a Vezető Bizottság tagjai: Iulian Boldea, Fekete Vince, Kocsis Francisko és Eugeniu Nistor. Ugyancsak szavaztak a jelenlevők az országos elnökjelöltről, ennek a szavazásnak az eredményét akkor fogják közzétenni, amikor minden írószövetségi fiókban lezajlik a választás.