Bemutatkozás

A Romániai Írók Szövetségének Marosvásárhelyi Fiókja  román és magyar tagozatból áll.

A Fiók elnöke: Markó Béla

A Vezető Bizottság tagjai:

Iulian Boldea

Fekete Vince

Kocsis Francisko

Eugeniu Nistor

A Fiók titkára és a román tagozatért felelős vezetőségi tag: Eugeniu Nistor

A magyar tagozatért felelős vezetőségi tag: Fekete Vince

A szervezet székhelye Marosvásárhelyen van, a magyar tagozat tevékenységét érintő adminisztratív feladatokat a marosvásárhelyi fiók csíkszeredai kihelyezett irodája látja el. A magyar tagozathoz  Maros, Hargita és Kovászna megyei írók tartoznak.

A Romániai Írók Szövetségének Marosvásárhelyi Fiókjához tartozó megyékben két szépirodalmi folyóirat jelenik meg: a marosvásárhelyi Látó  folyóirat 1992-ig a Romániai Írószövetség, majd azt követően a Maros Megyei Tanács és a Romániai Írószövetség közös támogatásával jelenik meg. A lap főszerkesztője Vida Gábor, szerkesztői Kovács András Ferenc, Demény PéterLáng Zsolt, Szabó Róbert Csaba és Varga László Edgár.

A csíkszeredai Székelyföld Kulturális folyóiratot a Hargita Megyei Tanács támogatja. A lap főszerkesztője Borsodi L. László, szerkesztői Fekete Vince, György Attila, Molnár Vilmos és Mirk Szidónia-Kata.

Székelyudvarhelyen szerkesztik az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány által létrehozott eirodalom.ro irodalmi portált. A honlap főszerkesztője Lőrincz György, szerkesztői Bálint Tamás, Borsodi L. László, Szakács István Péter és Zsidó Ferenc.