Bemutatkozás

A Romániai Írók Szövetségének Marosvásárhelyi Fiókja egy román és egy magyar tagozatból áll.

A vezetőség tagjai

Elnök: Markó Béla

Alelnök: Iulian Boldea

Titkár: Eugeniu Nistor

A magyar tagozat vezetője: Fekete Vince

Vezetőségi tag: Adrian Armand Giurgea

A szervezet székhelye Marosvásárhelyen van, a magyar tagozat tevékenységét érintő adminisztratív feladatokat a marosvásárhelyi fiók csíkszeredai kihelyezett irodája látja el. A magyar tagozathoz  Maros, Hargita és Kovászna megyei írók tartoznak.

A Romániai Írók Szövetségének Marosvásárhelyi Fiókja két magyar nyelvű kulturális folyóiratot jelentet meg: a marosvásárhelyi Látó szépirodalmi folyóirat 1992-ig a Romániai Írószövetség, majd azt követően az Írószövetség Marosvásárhelyi fiókja és a Maros megyei Tanács közös támogatásával jelenik meg. A lap főszerkesztője Kovács András Ferenc, szerkesztői Demény PéterLáng Zsolt, Szabó Róbert Csaba és Vida Gábor.

A csíkszeredai Székelyföld Kulturális folyóiratot az Írószövetség Marosvásárhelyi Fiókja mellett a Hargita Megyei Tanács támogatja. A kiadvány szerkesztői: Lövétei Lázár László, Fekete Vince, Ferenczes István, György Attila, Molnár Vilmos és Mirk Szidónia-Kata.

Szintén a Marosvásárhelyi Fiók támogatásával működik a székelyudvarhelyi székhelyű Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány által létrehozott eirodalom.ro irodalmi portál is, amely napi rendszerességgel számol be az erdélyi magyar kulturális élet eseményeiről. A honlap főszerkesztője Lőrincz György, szerkesztői Bálint Tamás, Borsodi L. László, Egyed Péter, Szakács István Péter és Zsidó Ferenc.