Bodor Ádám író székelyföldi közönségtalálkozó-körútra indul

bodoradam_

Három székelyföldi városba látogat el Bodor Ádám Kossuth-díjas író, a körút Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében kezdődik március 27-én 18 órától. A hetedik címmel megszervezett beszélgetésen a szerző beszélgetőtársa Murányi Sándor Olivér író, a házigazda Szonda Szabolcs könyvtárigazgató lesz.

Bodor Ádámtól mind élőszóban, mind írásban idegen bármiféle mellébeszélés, visszafogott emberi és szerzői alkata ugyanakkor igen színes és hiteles személyiséget takar. Könyveiben – így például a legendás Sinistra körzetbenAz érsek látogatásában, a Verhovina madaraiban – a lehető legtömörebb kifejezésmódra szorítkozik, mintha csupán a vázát írná meg valaminek.Tartózkodó, puritán kifejezésmódja azonban irodalmunk egyik leggazdagabb, klasszikus értékű, maradandó szerzői világát építi fel.

A szerző könyvei a rendezvény helyszínén kedvezményes áron megvásárolhatók, dedikáltathatók. A budapesti Szépírók Társasága, a Magvető Kiadó, a G. Kulturális Egyesület, a Gondűző Étterem és Szálloda, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kájoni János Megyei Könyvtár, valamint Hargita Megye Tanácsa támogatásával-partnerségével létrejövő közönségtalálkozó-körút további helyszínei Csíkszereda (Kájoni János Megyei Könyvtár, március 28., 17 óra) és Székelyudvarhely (Mokka Kávéház, március 29., 20 óra). Maszol.ro