Csütörtöktől startol a 29. Marosvásárhelyi Nemzeti Könyvvásár

A „Könyvek hangja” mottóval, a zene bűvöletében, a fiatalokra való kiemelt jegyében szervezik meg idén a 29. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt. A szervezők múlt szerdai tájékoztatása alapján több mint száz programmal készülnek a november 16-19-ei eseményre, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban.

A megannyi program közül kiemelt programokként az Írószövetség is figyelmükbe ajánl párat:

Csütörtök, november 16.

17:00 órától az Irodalmi Kávéházban Könyvbemutató – Lövétei Lázár László A legkönnyebb igazat mondani. Sóváradi beszélgetés Király Lászlóval c., az Erdélyi Híradó Kiadónál megjelent könyvének kapcsán a szerzővel és a 80 éves Király Lászlóval Fekete Vince beszélget.

Péntek, november 17.

15:00 órától a Protokollteremben Könyvbemutató – Cseh Katalin Öröknyár c., a Koinónia Kiadónál megjelent verseskötetéről a szerzővel és Pánczél Évi illusztrátorral Molnár Andi beszélget.

15:00 órától az Irodalmi Kávéházban Könyvbemutató – Vida Gábor Senkiháza c., a Magvető Kiadónál megjelent regényéről a szerzővel Codău Annamária beszélget, melyet a szerző 16:00 órától dedikál is a dedikálósarokban.

17:00 órától az Irodalmi Kávéházban Könyvbemutató – Kovács András Ferenc Névtelen cserépdarab c., a Bookart Kiadónál megjelent új verseskötetéről a szerzővel Mészáros Sándor beszélget. A szerző ezt megelőzően, 16:00 órától dedikál a BookArt Kiadó standjánál.

Szombat, november 18.

16:00 órától az Irodalmi Kávéházban Könyvbemutató – Markó Béla Már nem közös c., a Kalligram Kiadónál megjelent verseskötete kapcsán a költővel Mészáros Sándor, a kiadó vezetője beszélget. Ezt követően 17:00 órától a szerző dedikálja is a kötetet a dedikálósarokban.

19:00 órától a dedikálósarokban Miklóssi Szabó István dedikálja Holdanya unokája c. regényét.

19:00 órától az Irodalmi Kávéházban Könyvbemutató – Csapody Miklós A történet fénye c., az Exit Kiadónál megjelent új kötetéről a szerzővel Markó Béla beszélget. A szerző majd másnap, vasárnap (november 19.) dedikál 11:00 órától a dedikálósarokban.

A könyvvásár teljes preogramját a https://vasarhely.ro/konyvvasar/Programok/ linken tekinthetik meg.