Idén ötödik alkalommal kerül megszervezésre a Román-magyar irodalmi interferenciák szimpózium

A Romániai Írószövetség Marosvásárhelyi Fiókja az idén V. akalommal szervezi meg a Román-magyar irodalmi interferenciák című szimpóziumot.

A rendezvényre 2022. november 19-én, szombaton délelőtt 10 órától kerül sor  a Marosvásárhelyi Rádió Stúdiótermében (1918. December 1. sugárút 109.).

Az Írószövetség bukaresti vezetőségéből részt vesznek: Gabriel Chifu, Horia Gârbea, Cristian Pătrășconiu, Răzvan Voncu.

Előadást tart Balázs Imre József: Kétnyelvűség a romániai magyar irodalomban és Iulian Boldea: A romániai magyar irodalom recepciója a román irodalomkritikában címmel.

Két éve elindított fordítói programunk során az idén három könyv bemutatására kerül sor: Gabriel Chifu: Végpont, és újra (Punct și de la capăt) regény, fordította Koszta Gabriella; Horia Gârbea: Bumeráng (Bumerang) versek, fordította Demény Péter; valamint Fekete Vince: Orașul cizmarilor (Vargaváros) versek, fordította Kocsis Francisko.

Az Írószövetség Marosvásárhelyi Fiókja és a Communitas Alapítvány által létrehozott közös díjat az idén is két műfordító kapja, ezúton Gábos Ildikó költő, műfordító, Lővétei Lázár László költő, műfordító, szerkesztő.