Irodalmi programok a kulturális héten Sepsiszentgyörgyön

Van annak hagyománya a kultúrtörténelemben, hogy írók, költők kávéházakban, klubokban, netán kocsmákban, írtak, dolgoztak, beszélték meg egymással alkotásaikat. Sepsiszentgyörgyön sem ritkaság, hogy író-olvasó találkozókat, felolvasó esteket tartanak nem szigorúan kulturális tevékenységhez köthető helyszíneken, és ez a tevékenység a városünnep alatt van „csúcsra járatva”. Idén sem lesz másképp. 

Az eseményeket a Bod Péter Megyei Könyvtár szervezi.

Szabó Róbert Csaba (1981, Szilágybagos): Marosvásárhelyen élő, Csiki László- és Mészöly Miklós-díjas író, a Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztője. Öt, felnőtteknek szóló prózakötete után döntött úgy, hogy az ifjúsági regény műfajában is kipróbálja magát, és megalkotott egy elbűvölően kalandos kedvű és örökmozgó nagymama-figurát. A verespataki aranykitermelés rázós történetét feldolgozó, izgalmas kérdéseket felvető Vajon Nagyi és az aranyásók (2017) sikerkönyv lett, folytatása, a Kolozsvár-ihletésű Vajon Nagyi és a száguldó város (2020) pedig arra a kérdésre keresi a választ, hogy rohanó világunkban miképp lehet megőrizni a mese nyújtotta varázslatot. Az író jelenleg a Halló, kit keresel? munkacímű, vérbeli kamasztémákat választó ifjúsági regényen dolgozik.

Kultúrheti közönségtalálkozóján, szerdán (április 27-én), 12 órakor, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, beszélgetőtársa Farkas Kinga, a Cimbora folyóirat főszerkesztője lesz.