Kiosztották a Látó nívódíjait

Marosvásárhelyen a Bernády Házban osztotta ki immáron harmincegyedik alkalommal a Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztősége a lapban publikált szerzők közül válogatva évzáró nívódíjait december 15-én. Az ünnepségen az elmúlt évben megjelent legjobb alkotásokat díjazták. A jelenlévőket Vida Gábor, a lap főszerkesztője köszöntötte. 

Az első díjat Ármeán Ottília kapta, laudációt mondott Szabó Róbert Csaba, majd a szerző részletet olvasótt fel az alkotásából. A második, kritikáért járó díjat Borsodi L. Lászlónak ítélték, laudációt mondott Codău Annamária, ezután a szerző saját verseiből olvasott fel. 

A legjobb versnek járó díjat Fischer Botond vehette át, és ahogyan Demény Péter a laudációban is fogalmazott, a  verseiben a lendület és a fájdalom érzékelhető, bár ez utóbbi többnyire fedetten és közvetetten. Ezt követően a költő verseiből olvasott fel.

A legjobb prózáért járó díjat Szabó K. Attila vihette haza, laudációt mondott Vida Gábor, majd a szerző olvasott fel részletet a nyertes alkotásból. 

A Jackovics-díj idei nyertese Szántó T. Gábor volt, akit dráma kategóriában díjaztak, őt Láng Zsolt laudálta. 

A díjkiosztó után a szervezők meglepetéssel készültek a jelenlévőknek, a Látó szerkesztőségéből Kovács András Ferenc, Láng Zsolt és Szabó Róbert Csaba adott elő egy rövid részletet a díjnyertes drámából.