molnarvilmos1Született Csíkszeredában 1962. március 31-én. Nőtlen.
Tanulmányai: Márton Áron gimnáziumban, Csíkszereda, filológia-történelem, 1981.
A kilencvenes években irodalmi szerkesztője volt a Zabhegyező c. romániai magyar ifjúsági havi folyóiratnak. Jelenleg, az 1997-es alapításától kezdve, a Csíkszeredában megjelenő Székelyföld kulturális havi folyóirat szerkesztőjeként dolgozik. 1999-től tagja a Magyar Írószövetségnek, 2002-től alapító tagja az Erdélyi Magyar Írók Ligájának.
Díjak: Marosvásárhelyi Írói Egyesület díja (1994), Látó irodalmi folyóirat Nívódíja (2000), Bálint András Emlékdíj (2001), Látó irodalmi folyóirat Nívódíja (2006), Tokaji Irótábor Kuratóriumának Díja (2006), Márai Sándor-díj (2009).
Kötetek: Levél Szingapúrból (novelláskötet, Mentor Kiadó, Marosvásárhely, 1993.), Az értelmetlen csoda (novelláskötet, Pro-Print Kiadó, Csíkszereda, 1999.), Az olvasó fizetéséről ( novelláskötet, Széphalom Könyvműhely, Budapest, 2000.), Postakocsi (versek, Erdélyi Híradó, Előretolt Helyőrség Szépirodalmi Páholy, Kolozsvár – Ráció Kiadó, Budapest, 2010), Az ördög megint Csíkban (novelláskötet, Bookart Kiadó, Csíkszereda, 2013).