A MAGYAR KULTÚRA NAPJA – A SZÉKELY KÖNYVTÁR 96-100+ KÖTETEINEK BEMUTATÓJA

A Magyar kultúra napja tiszteletére a Hargita Kiadóhivatal a Kájoni János Megyei Könyvtárral szervez közös eseményt. A száz kötetes Székely Könyvtár, a Székelyföldhöz kötődő klasszikus és kortárs írók műveit tartalmazó sorozat legújabb, 96-100+ köteteit ismerheti meg a nagyközönség a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében, 2022. január 21-én délután 17 órakor kezdődő találkozón. A köteteket Zsidó Ferenc, a Székelyföld folyóirat főszerkesztője, Lövétei Lázár László a Székely Könyvtár sorozat szerkesztője, és Mirk Szidónia-Kata szerkesztő mutatják be.A 100+ kötettel kiteljesedett a Székely Könyvtár könyvsorozat, amelyet Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Kiadóhivatal indított el a Hargita Gyöngye Rt. támogatásával.
A sorozat 100 kötetében megtaláljuk a székely–magyar írott kultúra legfontosabb szerzőit, műveit, a székely írásbeliség minden korszakát igyekeztek lefedni a szerkesztők a válogatással.
A Székely Könyvtár minden kötetéhez ex libris tartozik, amelyek Siklódy Ferenc grafikus munkái.A bemutatásra kerülő kötetek:96. Benkő József: Transsilvania specialis (A székelyek földje)97. Földi István: Századelő az udvartereken98. Gazda József: A XX. század, ahogy megéltük99. Király László: Kék farkasok100. Egyed Emese: Válogatott versek100+. Siklódy Ferenc: Könyvjegyek II.Részletek: https://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/esd/2022-01-22