Sütő Andrásra emlékeznek

sutoandras

A jeles író születésének 90. évfordulója alkalmából készült A GYERTYA KÖNNYE című összeállítás, amelyet Marosvásárhelyen ad elő Kilyén Ilka és Ritziu Ilka Krisztina színművészek az Ariel Színház nagytermében. Rendező: Kincses Elemér. Az előadás előtt beszédet mond Markó Béla költő. Sütő András idén június 17-én lenne 90 éves.

“Nem érdemes azon töprengnünk. hogy melyik nemzedék mit vétett, mit mulasztott a világmegváltásban, Van elég mai és holnapi tennivalónk. Az arcunkat nem szabad elveszítenünk” – írta Sütó 1976-ban. Szavai ma is érvényesek.

Az előadásokra – 2017. június 16-án, pénteken 19.00 órától, illetve június 17-én, szombaton 17.00 órától – a belépés ingyenes, de az ülőhelyek biztosítása érdekében a részvételi szándékot kérik jelezni a 0740-566454-es telefonszámot.

Ez a program a Sütő András Baráti Egyesület és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa közös szervezésében valósul meg.